GROTE BROGEL (genieters)

Zondag 4 Maart 2018

Eerste rit van het nieuwe seizoen, eerste keer in de nieuwe uitrusting en voor de eerste keer verzamelde een grote groen zwarte groep zich aan de QV. Bij de genieters toch eerder beperkt maar daar zullen wel redenen voor zijn. Aanloop naar Meulenberg met een 9-tal genieters waaronder wat nieuwe gezichten. Bij deze welkom bij de genieters! Bedoeling was om langs de plas in Kelchterhoef naar Helchteren te fietsen maar de weergoden hadden daar duidelijk een ander idee over. Het fietspad was niet te berijden door de bevroren sneeuw en ook de stoempers moesten rechtsomkeer maken. Klein ommetje en langs Terdolen reden we via de Helchterensedijk naar Peer centrum.

Eerste ritje dus kalmpjes aan want was weer even wennen aan de koersfiets voor sommigen. Wij zijn een heel sociaal groepke dus samen uit en samen thuis is de boodschap. De meesten zagen een tussenstop wel zitten en nadat we het centrum van de bestemming bereikt hadden streken we neer tegenover de kerk in het Breughelheem voor een koffieke en een plaske. Netjes halverwege en na het maken van de groepsfoto (ondersteboven zo te zien) kropen we terug op ons vehikel voor de terugrit die zou verlopen via Erpekom en Meeuwen. Rustige baantjes brachten ons tot ietsje voorbij Plokrooi en langs de grote baan ging het naar Zwartberg. Met het idee dat de geplande route misschien niet berijdbaar was kozen we voor de terugkeer voor de weg langs het centrum van Houthalen-Oost en Hengelhoef waar we de toeristische weg volgden tot ongenoegen van sommige automobilisten. Met sneeuw en ijs op het fietspad zou dit zeker voor valpartijen gezorgd hebben vandaar onze keuze voor de weg.

Ietsje voor twaalf bereikten we de QV na 64km. Het gemiddelde blijf ik je schuldig want mijn gps had het even voordien opgegeven. Kort samengevat: rustig tripke aan rustig tempo met rustige kopmannen dus huisje weltevree voor iedereen.

Volgende zondag staat Kesselt op de kalender en dat ligt een beetje tussen Veldwezelt en Vroenhoven in. Tot volgende zondag!

Eddy

Geef een reactie